Energiescan

Vraag je gratis energiescan aan!

Wil je ook minder betalen voor energie? Tijdens een huisbezoek  geven de Energiesnoeiers je een heleboel gratis energietips. Ze bekijken ook je energiefactuur en doen een vrijblijvende leveranciersvergelijking. In alle woningen plaatsen ze indien gewenst een aantal gratis energiebesparende materialen zoals een spaardouchekop, ledlampen of een verdeelstekker. Nadien krijg je een verslag met  alle tips nog eens netjes op een rij! 

Voor wie?

De energiescan is er enkel indien je voldoet aan één van onderstaande voorwaarden:

  • je betaalt een huur onder de 500 euro (regio) of 550 euro (Kortrijk);
  • je hebt een jaarlijks gezamenlijk inkomen van maximun 30.640 euro;
  • je hebt recht op de sociale maximumprijs voor elektriciteit en aardgas;
  • je beschikt over een actieve budgetmeter voor elektriciteit of aardgas;
  • je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds;
  • je hebt een laag inkomen;
  • je doet beroep op schuldbemiddeling of wordt begeleid door het OCMW/CAW;
  • je huurt een woning van een sociaal verhuurkantoor of sociale huisvestingsmaatschappij;
  • je huurt een woning bij het OCMW of lokaal bestuur;
  • er werd een verzoek tot afsluiting van gas of elektriciteit ingediend bij de Lokale Adviescommissie.

Interesse?

Download het aanvraagformulier of neem contact op met ons op nancy.versavele@vzweffect.be of 056/282773 of neem een kijkje op:

www.energiescans.be: om de gratis energiescan aan te vragen in het werkingsgebied van distributienetbeheerder Infrax: Harelbeke, Lendelede en Wevelgem.

www.gratisenergiescan.be: om de gratis energiescan aan te vragen in het werkingsgebied van distributienetbeheerder Eandis: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Kortrijk, Kuurne, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Zwevegem.

Getuigenis

De Energiesnoeiers voerden al  12.000 energiescans uit in de regio. Een greep uit de talrijke reacties die we in de loop der jaren ontvingen:

Shirley Cannoot Lendelede: “Het was veel meer uitleg  en nuttige info dan ik verwacht had. Ik ben enorm tevreden. De mensen die langskwamen waren supervriendelijk, gaven duidelijke uitleg en waren rustig. Het is altijd nuttig om meer te kunnen besparen en er waren nog veel energiebesparende trucjes die ik niet wist”.

Pieter Balcaen Anzegem: “Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van de energiescan maar op een duidelijke ongedwongen manier leerde ik hoe ik kan besparen”.

Amina Paymani Kortrijk: “Ik vond de energiescan zeer interessant. Ik zou het zeker aanraden aan familie, vrienden en buren”.

energiesnoeiers