Voorstelling

Via sociale tewerkstelling realiseren de Energiesnoeiers een dalende energiefactuur bij de kansengroepen  en helpen zo de klimaatverandering tegen te gaan.

De Energiesnoeiers zijn actief in de volledige regio Zuid-West-Vlaanderen: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Menen, Kortrijk, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem.

Kaart zuid-west-vlaanderen

De voornaamste opdracht van de Energiesnoeiers is het uitvoeren van de gratis energiescan. We voeren zo’n 1200 energiescans uit per jaar. Tijdens een huisbezoek geven we eenvoudige energietips aan de bewoner en plaatsen we ook een aantal energiebesparende maatregelen zoals buisisolatie en een spaardouchekop.

Andere projecten zijn het promotorschap sociaal isolatie project waarbij verhuurders die een woning verhuren aan de kansengroepen bij ons een superpremies kunnen aanvragen indien ze het dak van de huurwoning isoleren, hoogrendementsglas plaatsen en/of hun spouw isoleren.

We voeren ook energiescans uit in grotere gebouwen zoals jeugdlokalen, voeren acties bandenspanning uit en plaatsen rookmelders.

De Energiesnoeiers Zuid-West-Vlaanderen tellen momenteel acht medewerkers. We worden ondersteund door een praktische werkgroep die regelmatig samenkomt en door de koepel Komosie.

 

energiesnoeiers