Voorstelling

De Speelhoek is de dienst kinderopvang van vzw effect en wil kinderopvang bieden met bijzondere aandacht voor kansengroepen. Daarnaast voorzien wij ook tewerkstelling voor een zeer diverse groep mensen. De Speelhoek biedt iedere werkdag van 7u tot 18u voorschoolse opvang voor kinderen tussen 0 en 3 jaar.

Onze 2 kinderverblijven regio Kortrijk bieden kwaliteitsvolle opvang en opvoeding in een pedagogisch verantwoorde omgeving, vergund door Kind en Gezin.  Met het pedagogisch beleid krijgt je kind de beste kansen om te ontwikkelen en kan het zich goed voelen. Als ouders kennen jullie je kind het best. Daarom vinden we het belangrijk dat we samenwerken. Zo kunnen wij onze opvang aanpassen aan de eigenheid van jullie kind. Iedere vestiging heeft 2 leefgroepen, namelijk een baby-  en peutergroep. In iedere vestiging wordt gevarieerde, gezonde voeding vers ter plaatse bereid, conform de normen opgelegd door het voedselveiligheidsagentschap. Op deze manier kunnen wij ook rekening houden met bijzondere diëten en voedingsvoorkeuren.

Onze kinderopvang heeft een team kinderverzorgsters die beantwoorden aan de diplomavereisten van Kind en Gezin. De kinderverzorgsters staan in voor de verzorging en opvoeding van de kinderen onder rechtstreeks toezicht van een coach.

De Speelhoek staat open voor alle kinderen, ongeacht cultuur, geslacht, afkomst, nationaliteit, geloof, extra specifieke zorgen, etc. Wij stemmen onze opvang zoveel mogelijk af op de eigenheid van jouw kind.

Alles wat je als ouder moet weten over kinderopvang bij de Speelhoek, vind je in ons huishoudelijk reglement.

speelhoek